Wielki sukces uczennic ZSSChiO

W dniach 28 marca oraz 1 kwietnia odbył się etap centralny XXIII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności, w którym, uczestniczyło 116 uczniów całej Polski. Wśród uczestników nie zabrakło również reprezentantów Zespołu Szkół Spożywczych, Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu, którzy wywalczyli wysokie miejsca.

 

I miejsce i tytuł laureata I stopnia zdobyła Sabina Szatkowska, uczennica klasy VI technikum technologii żywności. Z kolei tytuły finalistów otrzymały: Marta Dziedzic i Paula Hanejko, uczennice klasy III technikum technologii żywności oraz Alicja Wenc, uczennica klasy 4 technikum technologii żywności, a także Monika Wyczawska, uczennica klasy 2 technikum technologii żywności.

Organizatorem finału, w którym 12 uczestników z najlepszymi wynikami po części pisemnej odpowiadało na pytania z bloku technologicznego, analitycznego oraz ekonomicznego był Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu.

 

Opr. EK, fot. org.